Masaj Yumeiho

Yumeiho este numit si “Terapia de îndreptare a coxalelor ”, asta pentru ca nu este doar o tehnica de masaj si nici nu consta doar in manipulari osteo-articulare. Yumeiho nu este doar o tehnica de masaj combinata cu o manipulare osteo-articulara, desi combinatia dintre ele este foarte evidenta.

Abordarea globala este caracteristica acestei terapii.
Deci… Succesiunea de lucru in terapia Yumeiho este secretul.
Miracolul secolului este abordarea corpului ca un tot unitar.

Oamenii din orice tara de pe glob traiesc sub influenta fortei gravitatiei. Cand apare dislocarea coxala, se dezechilibreaza greutatea corporala asupra membrelor inferioare, iar aceasta va influenta negativ coloana vertebrala si întregul schelet.

Dislocarea coxala produce de asemenea durere si încordarea muschilor si tesuturilor conjunctive si, în final, înfluenteaza negativ circulatia sanguina. Aceasta poate fi una din cauzele principale ale îmbolnavirii si reducerii capacitatii de autovindecare a corpului.

Toti oamenii, fara exceptie, sunt dominati de aceasta lege. Aceasta terapie bazata pe indreptari, trageri si apasare framintare poate sa elimine intr-o mare masura modificarile patologice. Toti oamenii au dislocare coxala, înnascuta sau dobândita, usoara sau serioasa, cu sau fara simptome. Dislocarea coxala este una din principalele cauze a lombagiei. Chiar formele fara simptome sant urmate în viata si munca de zi cu zi, putin cate putin, de o dislocare serioasa care va genera o asimetrie posturala. De aceea este necesar sa se cunoasca si sa se îndrepte la timp coxalele dislocate, pentru a preveni si vindeca bolile.

Prevenirea este cea mai serioasa abordare.

Este un fapt demonstrat ca între o mie de oameni este greu sa gasesti macar unul cu coxale complet normale. Aproape toti oamenii au coxalele mai mult sau mai putin dislocate. Din cauza dislocarilor coxalelor, coloana vertebrala curbata apasa pe nervi si produce perturbari ale functiei muschilor, articulatiilor si viscerelor. Dislocarea coxalelor este cauza principala a durerilor de sold si umar, a bolilor organelor interne, care supara pe multi oameni.

Terapia aceasta bazata pe indreptari, trageri si apasare framintare este o metoda de tratament pentru îndreptarea oaselor întregului corp, pentru relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive, pentru îndepartarea radicala a cauzei bolilor.

Metoda are în centrul atentiei coxalele. Preluând avantajele diferitelor tipuri de masaje, metoda reaseaza oasele si le fixeaza prin tragere, îndreptare si apasare framintare verticala, sporind astfel efectul curativ.

Muschii si tesuturile conjunctive sunt elastice la origine, la nastere. In situatia in care corpul nu mai are caracteristica de elasticitate, fie din cauza varstei, fie din cauza vechimii unei patologii, citeva sedinte nu mai sunt de ajuns. Devine clar ca situatia impune o abordare diferita. Programul optim este o suita de cateva sedinte pentru a reduce simptomatologia si de a corecta, atat cat este posibil, dislocarea coxala. Apoi este necesara abordarea de sedinte regulate pe o perioada nedeterminata pentru a corecta si ajusta deformarile scheletului cauzate de dislocare.

Trebuie marturisit ca exista diferente între oameni. Imbunatatirea constitutiei corporale a pacientului depinde de capacitatea lui înnascuta de autovindecare. Daca exista asemenea capacitate, vindecarea este previzibila. Deci, aceasta terapie este cea mai buna metoda pentru a dezvolta capacitatea de autovindecare a pacientului.

Capacitatea proprie de autovindecare este cheia pentru eradicarea bolii.

Avand oasele soldului drept baza, articulatiile soldului si vertebrele spinale drept centru si avand relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive drept scop principal, terapia normalizeaza pe cat posibil oasele dislocate, îndeparteaza contractura si rigiditatea muschilor si tesuturilor conjunctive si mareste amplitudinea miscarilor în articulatii.

Dislocarea oaselor soldului poate produce dislocarea articulatiilor iliace, sa curbeze coloana vertebrala, sa împiedice circulatia sangelui si astfel sa produca diverse boli. Deci, este necesar sa se îndrepte oasele dislocate.

Terapia nu-si propune sa vindece, in primul rand, boala patogenica, ci cauta cauzele ei dupa simptome si incearca astfel sa o trateze, de aceea ea este “terapie etiologica” sau “terapie fundamentala”.

Bolile apar si din cauza dezechilibrului din corpul fizic.

Ele insa pot aparea si din cauza dezechilibrelor din psihic.

Scopul acestei terapii, prin munca terapeutului, este sa ofere corpului pacientului un ragaz pentru ca acesta sa aiba timp sa-si activeze propria capacitate de autovindecare. Acest lucru se intampla in timpul terapiei YUMEIHO

In rigiditate: articulatiile nu se pot extinde si nu se pot îndrepta nici dupa aplicarea metodelor, bineînteles nu se aude sunetul de îndreptare. Pacientul simte o durere puternica sau nimic.

In relaxare: tratamentul de îndreptare merge perfect, articulatiile în cauza emit un sunet clar de îndreptare. Muschii si tesuturile conjunctive sant moi si elastice. Pacientul nu simte durere. In fine, pacientii nu trebuie sa se obosoasca prea mult sa duca o viata cumpatata pentru a obtine eficacitate curativa multumitoare.

Leontin Florian Nedelcu